mingl header

Mingl

Voor mijn afstudeerproject heb ik onderzoek gedaan omtrent het thuiswerken en het missen van informeel contact met collega’s. Als oplossing voor dit probleem heb ik een concept ontwikkeld die de sociale cohesie van een organisatie kan versterken. Zo kunnen werknemers sociaal contact onderhouden en andere beter leren kennen ongeacht waar ze werken.

Tijdens mijn afstudeerproject heb ik het gehele design proces doorlopen. Zelf heb ik onderzoek gedaan naar het probleem en de doelgroep. Op basis van bevindingen ben ik opzoek gegaan oplossingen voor de gebruikerswensen met als resultaat: Mingl.

Mingl is een sociaal intranet platform waar werknemers met elkaar contact kunnen hebben en elkaar beter kunnen leren kennen. Als eindproduct heb ik naast mijn gehele onderzoek gewerkt aan een klikbaar prototype in Figma. 

Design process

testing

Mingl

About

mingl_illustratie1

Verbondenheid is belangrijker dan ooit –  Mingl zorgt voor connecties binnen het bedrijf en met het bedrijf. Door het vaker werken op afstand is het behouden van connecties erg belangrijk.

mingl_illustratie2

Onderdeel van de werkdag Mingl is een social intranet platform. Werknemers binnen de organisatie komen in contact met elkaar binnen dezelfde Mingl omgeving. Zo werken ze samen aan een fijne werkomgeving.

mingl_illustratie3

Beter presteren – Een goede sociale cohesie binnen een bedrijf zorgt naast een betere werkomgeving ook voor een verhoogte motivatie, hogere werkprestaties en meer winstgeving.

USP's

Mingl

Features

Leer elkaar beter kennen

Elke werknemer heeft een eigen profiel waarmee die zich laat zien aan anderen. Zo kunnen de werknemers van elkaar gemeenschappelijke interesses bekijken en kan dit leiden tot betere connecties op de werkvloer.

mingl_mockup1
mingl_mockup2

Mingl met collega’s

Mingls versturen naar collega’s om elkaar beter te leren kennen. Mingls kunnen een vorm zijn van vragen, challenges, activiteiten, uitnodigingen, noem het maar op! Door de diversiteit van mingls blijven spontane en gezellige interacties plaatsvinden.

Altijd en overal

Mingl is flexibel te gebruiken. Door een koppeling te maken met de werkapps als bijv. Microsoft Teams, staan werk en Mingl elkaar niet in de weg. Met de mobiele app maakt het gebruik nog flexibeler.

mingl_mockup3

CMD

Golden Dot Award

Jeej! Mingl is genomineerd tot een van de beste schoolprojecten van CMD Amsterdam 2021. Bekijk hier de nominatie! 

Contact

Neem contact met mij op via mail of LinkedIn en volg mij op Behance.