Story telling app

Met de app van de verhalenbundel “De Bezette Stad” kan je unieke wandelroutes lopen waarbij je luistert naar de verhalen uit het boek. De app neemt je helemaal mee terug in de tijd van de Tweede Wereldoorlog in Amsterdam waarbij je tijdens de route langs merkwaardige checkpoints uit de verhalen komt.

De verschillende verhalen uit het boek worden in de app voorgelezen. Zo kan je tijdens het wandelen alleen te luisteren en word je door de verteller meegenomen naar de tijd van de Tweede Wereldoorlog en kom je op de route langs locaties die terugkomen in het verhaal. 

Op deze locaties kan je een QR code scannen om meer informatie over die locatie te krijgen. In de app vind je afbeeldingen en interessante feitjes die bij het verhaal horen. Een unieke manier om meer over de geschiedenis van de hoofdstad te weten te komen. 

Concept

Features

Voor de storytelling app zijn een aantal features uitgewerkt om een unieke ervaring te creëren voor de gebruiker. 

Verhalen uit de Tweede Wereldoorlog Verhalen uit het boek “De bezette stad” zijn verdeeld in verschillende categorieën met bijpassende wandelroute door Amsterdam.

Mee in de wereld van de verteller Het verhaal wordt voorgelezen vanuit de ik-persoon. De gebruiker kan meelezen en afbeeldingen bekijken door scrollytelling.

Verhaal met wandelroute  Tijdens het verhaal kom je langs opmerkelijke locaties die terugkomen in het verhaal. 

QR-code Op deze locaties kan de gebruiker een QR code scannen om meer informatie te verkrijgen.

Concept

Doel van de app

Het doel van de app is dat de Amsterdammers en toeristen zich meer verbonden voelen met de joodse geschiedenis van de stad. Er zijn nog zoveel gebouwen en woningen en stand gebleven na de oorlog waar zoveel is gebeurd zonder dat de Amsterdammers van nu dat weten. Deze app zorgt voor meer bewustwording over de geschiedenis van de bezette stad. 

Contact

Neem contact met mij op via mail of LinkedIn en volg mij op Behance.